Skip to main content

Waarom moet ik mijn Mac elke 1-3 jaar opnieuw installeren?

Waarom moet ik mijn Mac elke 1-3 jaar opnieuw installeren?

Zodra je een nieuwe computer begint te gebruiken, komen er steeds meer programma’s, bestanden en instellingen van je op te staan. Hierdoor wordt het gebruiken makkelijker en voelt de computer meer ‘eigen’. Toch is het verstandig je computer elke één tot drie jaar opnieuw te installeren. Hierbij zet je hem terug naar de fabrieksinstellingen. Wij leggen je uit waarom dit belangrijk is.

Vertraging en problemen voorkomen

Je computer functioneert het beste wanneer deze nieuw uit de doos komt. Dit komt omdat hij dan nog helemaal leeg en up to date is. Na verloop van tijd wordt je computer trager, door al je bestanden, programma’s en instellingen. Dit kan vervolgens voor problemen zorgen.

  1. Oude programma’s. Zodra je nieuwe programma’s aan je computer toevoegt en deze bijvoorbeeld op de achtergrond draait, blijft er minder ruimte over voor andere programma’s om ook actief te zijn. Wat je vast niet weet, is dat als je één keer een programma opstart, deze allerlei bestanden achterlaat op je computer. En ook al verwijder je het programma, deze bestanden blijven op je computer staan en zijn op de achtergrond actief. Dit kan voor vertraging en andere problemen zorgen.

  2. Oude updates. Wanneer je naar een nieuwere versie van je besturingssysteem gaat, blijven er altijd resten achter van de oudere versie. Van de ene update naar de andere is dit niet zo’n groot probleem. Maar naarmate de kloof tussen de originele versie van het besturingssysteem en de huidige versie steeds groter wordt, is het mogelijk dat die resten op de achtergrond voor problemen kunnen zorgen. De nieuwe versie van het besturingssysteem komt dan in aanraking met een oud bestandje waar het niet mee kan werken. Dit zorgt voor onvoorspelbare problemen.

Gelukkig kun je deze problemen voorkomen door je computer regelmatig opnieuw in te stellen. Want deze problemen veroorzaken misschien in de eerste instantie voor irritatie bij jezelf, maar in het ergste geval werkt je computer plots niet meer. 

Productiviteit verhogen

Een schone installatie is niet alleen goed om problemen te voorkomen. Het is ook fijn om eens in de drie jaar met de bezem door je computer te gaan. Je kunt uitzoeken welke programma’s en bestanden je hebt en deze netjes structureren. Door je computer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen kun je kritisch kijken naar wat je wel en niet meer nodig hebt. Zo kun je weer met een frisse start beginnen en nog sneller werken.

Wat kan Nerds voor jou betekenen

Het kan behoorlijk lastig zijn om je computer opnieuw te installeren. Welke stappen moet je nou doorlopen en welke programma’s zijn belangrijk? Daarom zijn wij er. Laat je Mac weer als nieuw voelen met onze installatieservice. Wij helpen jou bij het opnieuw installeren en in gebruik nemen van je Mac. Eerst zetten we de computer terug naar de fabrieksinstellingen. Vervolgens plaatsen we alle belangrijke gegevens en informatie weer terug. Ook kijken we samen met jou hoe we de Mac optimaal kunnen laten presteren. Zo kun je weer een tijdje vooruit met je Mac!

 

Kom je er niet uit?

Bel of chat dan met Nerds. Dan lossen we samen je probleem op.

Bel ons
Start de chat

Bellen en chatten kan vanaf €1,20 per minuut. Bekijk hier onze tarieven.

Bel ons op

088 1337 000

Onze experts brengen gratis je probleem in kaart en geven je een inschatting van hoe we je verder kunnen helpen. Pas als je besluit om verder gebruik te maken van onze diensten betaal je daar onze gebruikelijke tarieven voor.

of

We zijn momenteel helaas gesloten.

Bel me terug op: