Skip to main content

Waar moet je aan denken bij het instellen van je nieuwe Windows computer

Waar je aan moet denken bij het instellen van je nieuwe Windows computer

Allereerst willen wij je feliciteren met je nieuwe computer! Lekker fris beginnen voelt altijd goed. Je wilt deze computer natuurlijk meteen goed instellen, maar waar moet je dan allemaal aan denken? Dat gaan wij jou uitleggen in dit artikel.

Mocht je aan het einde van dit stappenplan door de bomen het bos niet meer zien, kun je altijd contact met ons opnemen en helpen wij je graag verder met het instellen van je nieuwe computer. Kijk daarvoor eens bij onze Nerds verhuisservice

Laat je nieuwe Windows nu en in de toekomst optimaal presteren

Voordat je begint, is het belangrijk om te weten dat het beter is om op je nieuwe computer met een schone lei te beginnen. Dit betekent dat het beter is om geen installatiehulp zoals Carbon Copy Cloner te gebruiken. Vaak doet dit namelijk meer kwaad dan goed, omdat je dan de oude en vertragende onderdelen van je oude computer overzet naar je nieuwe. In het begin merk je hier soms weinig van, maar na verloop van tijd begint je computer trager te worden en krijgt hij last van onverklaarbare problemen. 

Hierdoor is je nieuwe computer eigenlijk meteen al verouderd, en dat willen we natuurlijk niet hebben! De enige oplossing is om je computer echt als nieuw te installeren. Ook moet je selectief zijn in de bestanden die je overzet van je oude naar je nieuwe computer. Wij geven je graag een advies hoe je dat goed kunt doen.

Voorbereidingen

Voordat je je nieuwe computer kunt instellen, moet je nog twee dingen doen.

 1. Zorg ervoor dat de oude computer nog werkt en actief is.

 2. Maak een back-up van je systeem op een externe harde schijf. Hierop staan niet alleen je bestanden, maar ook je instellingen, wachtwoorden en programma’s. Mocht je in de toekomst ooit iets missen, kun je dit altijd terughalen.

 

De basis

We bespreken nu de eenvoudige stappen die je moet doen bij het installeren van je nieuwe computer, en waarom deze belangrijk zijn.

 1. Het instellen van een (draadloos) netwerk, zodat jouw nieuwe computer direct verbonden is met het internet.

 2. Het inloggen met je Microsoft account, zodat jouw persoonlijk profiel direct weer op je computer staat.

 3. Het instellen van een clouddienst voor bestandsdeling, zodat je bijvoorbeeld makkelijk met je collega’s kunt samenwerken, waar en wanneer jij dat wilt. 

 4. Het verwijderen van overbodige software.

 5. Het installeren van je favoriete browser, zodat internetten weer als vanouds voelt. Wij bevelen Google Chrome aan, omdat deze het meest ondersteund wordt.

 6. Microsoft Office installeren en synchroniseren, zodat je direct weer aan de slag kunt. Heb je nog geen Office? Nerds members krijgen dit pakket voor de laagste prijs van Nederland. Kijk hier voor meer informatie.

Mocht je denken, hier heb ik nu geen tijd of zin in. Dan kan Nerds dit snel voor jou regelen. Ga meteen voor een vliegende start met je nieuwe Windows computer en laat ons hem voor je installeren. Kijk hier voor meer informatie en de prijzen. 

 

Complexere stappen

Waar er eenvoudige stappen zijn, zijn er vaak ook complexere stappen. Deze zorgen ervoor dat je computer meteen weer eigen voelt.

 1. Het installeren van anti-virusbescherming. Mocht je dit nog niet hebben en toch een veilige computer willen, als Nerds member krijg je van ons een jaar lang een gratis licentie! Kijk hier voor meer informatie over het membership.

 2. Het overzetten van gegevens, zodat je computer weer als eigen voelt en je direct aan de slag kunt.

 3. Het maken van een schijfkopie.

 4. Het systeem beveiligen.

 5. Het regelen van back-ups, zodat als er iets mis gaat, je niet al je bestanden of programma’s kwijt bent.

 6. Het overzetten van wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens. Hierdoor hoef je niet meer je hoofd te breken om alles te herinneren.

 7. Het overzetten van afbeeldingen.

 8. Het toevoegen van applicaties die je vaak gebruikt.

 9. Het installeren van Bitlocker, waardoor je gegevens nog beter worden beschermd.

Ook deze complexere zaken kunnen wij snel en goed voor je regelen. Hier kun je meer informatie vinden over onze maatwerkinstallatie.

Wat kan Nerds voor jou betekenen

Het installeren van je nieuwe Windows computer is niet het enige wat wij goed kunnen. Nerds is de oplossing voor al je digitale problemen. Vragen over je computer, e-mail, telefoon, website en alle applicaties kun je aan ons stellen. Je krijgt direct een medewerker aan de lijn die het voor je oplost. Heb je liever dat wij op locatie langskomen? Geen probleem! Dan sturen we een van onze Nerds bij je langs. We zijn er waar en wanneer jij ons nodig hebt. Kijk hier voor meer informatie.


 

Kom je er niet uit?

Bel of chat dan met Nerds. Dan lossen we samen je probleem op.

Bel ons
Start de chat

Bellen en chatten kan vanaf €1,20 per minuut. Bekijk hier onze tarieven.

Bel ons op

088 1337 000

Onze experts brengen gratis je probleem in kaart en geven je een inschatting van hoe we je verder kunnen helpen. Pas als je besluit om verder gebruik te maken van onze diensten betaal je daar onze gebruikelijke tarieven voor.

of

We zijn momenteel helaas gesloten.

Bel me terug op: