Skip to main content

E-mail van Microsoft 365 versus kleinere hostingproviders

E-mail van Microsoft 365 versus kleinere hostingproviders

Als je op zoek bent naar een dienstverlener die je een website en/of e-maildienst aanbiedt, heb je enorm veel keuze. De kwaliteit tussen deze partijen verschilt wel enorm. Je ziet dat je bij veel hostingproviders voor een laag bedrag ook erg weinig krijgt. Als gevolg is je e-mail minder betrouwbaar, mis je functies voor het delen van contactpersonen en/of agenda’s en blijkt het instellen vaak erg lastig te zijn. We leggen je uit wat deze dienstverleners nu precies aanbieden, waarom dat voor zakelijke gebruikers vaak niet de beste optie is, en wat de beste optie is om veilig, betrouwbaar en goedkoop je e-mail in te richten.

Wat doen hostingproviders precies?

Allereerst is het belangrijk om uit te leggen wat een hostingprovider precies doet. Een hosting bestaat meestal uit drie verschillende diensten die samen worden aangeboden.

 1. Domeinnaamregistratie. Dit houdt in dat jouw (bedrijfs)naam wordt geregistreerd. Als iemand dit dan zoekt, komt hij terecht bij bijvoorbeeld jouw website of e-mailadres.

 2. Webserver. Dit wordt gedaan door een server aan te bieden die altijd bereikbaar is om je website te weergeven. Hierin zijn vele verschillende oplossingen te vinden, waarbij je bijvoorbeeld een privé server kunt kiezen, of een server met andere gebruikers veilig kunt delen om kosten te besparen.

 3. E-mail. De provider houdt jouw e-mailadres en inbox in de lucht en verwerkt het verzenden en ontvangen van de berichten.

 

Wat is daar mis mee?

De meeste hostingproviders bieden allemaal dezelfde soort dienst en kunnen zich dus moeilijk onderscheiden. Daarom concurreren ze op prijs. En om de prijs laag te houden, trekt de gebruiker aan het kortste eind op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en functionaliteit. 

 1. Minder veilig. Hoe kleiner de provider, hoe groter de kans op een veiligheidslek. Vrijwel alle providers maken gebruik van grote (open source) systemen die regelmatig een update ontvangen vanwege openbare veiligheidslekken. Het is aan de partijen om tijdig en adequaat de updates uit te voeren. Het komt voor dat kleinere spelers toch een paar stappen -of soms enorme sprongen- achterlopen op de grotere providers. Juist daarom vallen deze partijen sneller ten prooi aan hackers en DDoS-aanvallen.

 2. Minder betrouwbaar. Ook kun je niet vertrouwen op de betrouwbaarheid van deze diensten. Kleine providers zijn één keer in de zoveel tijd offline, bijvoorbeeld door een veiligheidslek of onderhoud. Je moet vaak zelf allerlei instellingen opnieuw nalopen. De opslagruimte en snelheid van je product is laag, juist door de lage kosten die je hebt. De diensten van kleine providers zijn erop gericht kostenefficiënt te werken. Maar iets fundamenteels als je e-mail wil je gewoon altijd online hebben.

 3. Minder gemakkelijk. Vaak mis je allerlei functionaliteiten bij een kleine provider. Zo heb je niet altijd de mogelijkheid om agenda-uitnodigingen te versturen of een back-up te maken van je e-mails. Bovendien is het lastig om je mail te integreren met boekhoudpakketten of uit te wisselen met collega’s, opdrachtgevers of klanten.

 4. Moeilijker in te stellen. Bij kleine providers zie je vaak dat het lastig is om je e-mail in te stellen. Je moet allerlei stappen doorlopen, die voor een reguliere gebruiker lastig te begrijpen zijn. Er is bovendien vaak gedoe met de serverinstellingen. 

 5. Geen persoonlijk contact. Als je een vraag hebt, kun je dagen wachten totdat je een reactie krijgt. Persoonlijk met iemand praten is vrijwel onmogelijk, je moet het doen met een automatische e-mail.

 

Wat is dan wél een goede oplossing voor jouw zakelijke e-mails?

Je wilt je e-mail onderbrengen bij een partij die goed en veilig ermee omgaat. Het is belangrijk zeker te weten dat de dienst altijd werkt en gemakkelijk is om in te stellen. Nerds adviseert daarom gebruik te maken van Microsoft Exchange, de e-maildienst van Microsoft 365. Microsoft Exchange is dé e-maildienst voor zakelijke gebruikers. Tweederde van de zakelijke gebruikers kiest daarom voor Microsoft Exchange, de e-maildienst die onderdeel is van Microsoft 365.

 1. Veilig. Microsoft Exchange voldoet aan alle beveiligings- en AVG-eisen. Het wordt 24/7 bijgehouden door experts.

 2. Betrouwbaar. Het is e-mail zonder zorgen: je bent namelijk altijd online. 

 3. Gemakkelijk. Je e-mail is gemakkelijk in te stellen op al je apparaten. Hierdoor heb je het altijd bij de hand en ben je overal bereikbaar. Bovendien is het beschikbaar op alle besturingssystemen. 

 4. Keuze. Je kunt zelf kiezen welk mailprogramma je wilt gebruiken. Dit kan Microsoft Outlook zijn, maar ook een andere dienst. Kijk hier voor meer informatie over Microsoft Outlook.

 

Wat kan Nerds voor jou betekenen?

Nerds regelt Microsoft Exchange voor jou. Wij kunnen jouw Exchange omgeving voor je opzetten, naast je bestaande website. Dit betekent dat je website en mail niet offline hoeven te gaan. Zo blijf je onverminderd bereikbaar voor klanten, wel zo fijn! En bovendien kan alles overgezet worden zonder dat er belangrijke mails verdwijnen. En zo kun jij gebruik gaan maken van ‘s werelds grootste en betrouwbaarste e-maildienst. 

Wil je een stap verder, kun je ook besluiten om volledig over te stappen naar Microsoft 365. Dit kunnen wij volledig voor je opzetten. Hierdoor kun je alles eruit halen, maar hoef je niet te betalen voor de dingen die je niet gebruikt. 

Nerds helpt de Members kosteloos bij het verhuizen naar Microsoft 365. We verhuizen je e-mail, contacten, agenda’s en bestanden. Bovendien ontvangen alle medewerkers van ons een installatiehulp. Wij pakken door en daarom is jouw 365 omgeving binnen een week online. En hiervoor hoef je dus nooit offline te gaan. Bovendien krijg je als Nerds Member Microsoft 365 voor de laagste prijs van Nederland.  Maar, je hoeft niet per se member te zijn om een 365 omgeving te krijgen. Iedereen kan gebruik maken van onze laagdrempelige diensten. 

Onze Nerds staan altijd voor je klaar. Als je tijdens het gebruik van 365 of Outlook tegen problemen aanloopt, lossen wij dit voor je op. Wij helpen je waar en wanneer je dat wilt. 

Ben jij geïnteresseerd in Microsoft 365 en Outlook? Plan een gratis adviesgesprek in met een van onze Nerds om te kijken wat het voor jou en je onderneming kunnen betekenen. Wil je eerst nog meer informatie? Neem een kijkje op onze site.

Kom je er niet uit?

Bel of chat dan met Nerds. Dan lossen we samen je probleem op.

Bel ons
Start de chat

Bellen en chatten kan vanaf €1,20 per minuut. Bekijk hier onze tarieven.

Bel ons op

088 1337 000

Onze experts brengen gratis je probleem in kaart en geven je een inschatting van hoe we je verder kunnen helpen. Pas als je besluit om verder gebruik te maken van onze diensten betaal je daar onze gebruikelijke tarieven voor.

of

We zijn momenteel helaas gesloten.

Bel me terug op: