Skip to main content

De vier grootste voordelen van Microsoft Teams

De vier grootste voordelen van Microsoft Teams

Teams

Met Teams kun je eenvoudig communiceren en samenwerken met je collega’s, klanten en partners. Het communiceren kan door te chatten, te videobellen of te telefoneren. Zo kun je vergaderen en presenteren op afstand, omdat je goed met elkaar verbonden bent. En het is dus ook nog eens goed voor je portemonnee, omdat je geen losse dienst meer nodig hebt om zakelijk te bellen.  Het samenwerken wordt makkelijker gemaakt doordat je snel afspraken kunt aanmaken en delen, bestanden kunt uitwisselen en tegelijkertijd met anderen kunt werken in Word, Excel en Powerpoint.

Microsoft 365

Teams is een onderdeel van Microsoft 365. Dit is het cloudpakket van Microsoft dat bestaat uit verschillende diensten. Het is de beste oplossing voor zakelijke gebruikers, omdat het samenwerken en communiceren makkelijker, veiliger en betrouwbaarder maakt. Je kunt bijvoorbeeld bestanden en agenda’s delen, of chatten en videobellen.

Teams is een van de applicaties van 365. Het kan goed onderling samenwerken met andere 365 programma’s, zoals Word, Powerpoint en Excel. Voor meer informatie over Microsoft 365, klik hier.

De vier grootste voordelen van Teams

Teams (en daarbij Microsoft 365) kunnen een goede toevoeging zijn voor jouw bedrijf. Het programma heeft vele voordelen die ervoor zorgen dat jij en jouw collega’s slimmer en sneller kunnen werken. We zullen nu een paar van deze voordelen uitlichten.

  1. Chatten. Chatten is vaak beter en sneller dan mailen. De berichten worden direct op het apparaat ontvangen wanneer de ontvanger online is. Hierdoor weet de ontvanger meteen waar hij/zij aan toe is. Ook zorgen meldingen ervoor dat de ontvanger op de hoogte is van de berichten. In tegenstelling tot e-mail zorgen chat-berichten ervoor dat de ontvanger sneller zal reageren. De meeste mensen zijn namelijk meer bereid onmiddellijk een chatbericht terug te sturen.

  2. Gebruiksvriendelijke interface. In Teams komen allerlei functies samen in één omgeving met een gebruiksvriendelijke interface. Je collega’s en jij kunnen een eigen afgebakende omgeving krijgen. Hierdoor kunnen jullie makkelijk contact houden en wordt jullie algehele productiviteit verhoogd. Maar, ook buiten je team kun je goed contact leggen, met bijvoorbeeld andere personen uit je organisatie of klanten en opdrachtgevers. Bovendien kun je makkelijk afspraken plannen, aangezien de agenda’s op elkaar afgestemd kunnen worden.

  3.  Samenwerken. Zoals eerder gezegd, maakt Teams het samenwerken tussen jou en je collega’s, klanten of opdrachtgevers een stuk makkelijker. Je kunt namelijk tegelijkertijd samenwerken in Word, Excel en Powerpoint. Zo hoef je niet telkens bestanden op te slaan en opnieuw naar elkaar te sturen, maar kan dit gewoon direct via het internet. 

  4.  Betrouwbaar. Teams is erg betrouwbaar. Je bent altijd online en zult een goede beeld- en audioverbinding hebben. Zo kun jij gewoon werken, waar en wanneer jij wilt.

Maar dit zijn niet de enige voordelen van Teams. Het programma is erg veilig en voldoet aan alle AVG eisen. Teams is geschikt voor grote groepen: van bellen met 250 mensen tegelijk of live evenementen zoals webinars hosten voor 10.000 mensen. Maar, ook voor één op één vergaderingen is Teams de perfecte oplossing.  Bovendien heb je geen vaste telefoon meer nodig, omdat je kunt bellen met je collega’s en klanten via Teams. Tijdens deze gesprekken is er een goede audiokwaliteit. Bovendien kun je tijdens het videobellen tot wel negen mensen tegelijk zien op één scherm. Teams wordt ten slotte constant ge-update, waardoor je altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit. 

Nerds

Nerds maakt Microsoft 365 & Teams toegankelijk voor de kleine(re) ondernemer. Wij helpen jou bij het opzetten van je 365 omgeving, zodat je er alles uit kunt halen, maar niet betaalt voor dingen die je niet gebruikt. 

Wij helpen onze Members kosteloos bij het verhuizen naar Microsoft 365. We verhuizen je e-mail, contacten, agenda’s en bestanden. Bovendien ontvangen alle medewerkers van ons een installatiehulp. Nerds pakt door en daarom is jouw 365 omgeving binnen een week online. En hiervoor hoef je nooit offline te gaan. Bovendien krijg je als Nerds Member Microsoft 365 voor de laagste prijs van Nederland. Maar, je hoeft niet per se member te zijn om een 365 omgeving te krijgen. Iedereen kan gebruik maken van onze laagdrempelige diensten. 

Onze Nerds staan altijd voor je klaar. Als je tijdens het gebruik van 365 of Teams tegen problemen aanloopt, lossen wij dit voor je op. Wij helpen je waar en wanneer je dat wilt. 

Ben jij geïnteresseerd in Microsoft 365 en Teams? Plan een gratis adviesgesprek in met een van onze Nerds om te kijken wat het voor jou en je onderneming kunnen betekenen. Wil je eerst nog meer informatie? Neem een kijkje op onze site.

Kom je er niet uit?

Bel of chat dan met Nerds. Dan lossen we samen je probleem op.

Bel ons
Start de chat

Bellen en chatten kan vanaf €1,20 per minuut. Bekijk hier onze tarieven.

Bel ons op

088 1337 000

Onze experts brengen gratis je probleem in kaart en geven je een inschatting van hoe we je verder kunnen helpen. Pas als je besluit om verder gebruik te maken van onze diensten betaal je daar onze gebruikelijke tarieven voor.

of

We zijn momenteel helaas gesloten.

Bel me terug op: