Skip to main content

Screenshots maken op de Mac

In de dagelijkse praktijk is het superhandig om screenshots te maken van een deel, of van het gehele scherm. Een bestelnummer noteren of uitleg geven aan iemand, je kunt het zo gek niet bedenken.

Screenshots maken op de Mac

Door de CMD-SHIFT-3 samen in te drukken wordt er automatisch een screenshot gemaakt en bewaard op het bureaublad.

Wil je echter van maar een deel van een pagina aan screenshot maken dan kan dit ook: Druk hiervoor de CMD-SHIFT-4 toets samen in. Nu ontstaat er een richtkruis.

Met je muis kun je een vak maken, alles binnen dit vak komt in je screenshot te staan.

Er is nog een modus, namelijk het 'fototoestel'. Deze maakt een foto van een bepaald vak. Dat kan een menubalk, een venster, of iets anders zijn. Om deze te activeren druk je eerste de CMD-SHIFT-4 toets samen in zodat het richtkruis ontstaat. Druk nu op de spatiebalk. Je ziet nu het fototoestel. Kies je venster waar je een afbeelding van wilt hebben, en klik met de muis. Wederom staat je afbeelding op het bureaublad.

Als laatste variant kunnen we ook nog een screenshot maken zonder deze op te slaan op je bureaublad. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijk documenten maken waarin je screenshots verwerkt. Je kan dit doen door de CMD-SHIFT-CTRL-4 toets samen in te drukken, nu selecteer je met het richtkruis het gedeelte waar je een screenshot van wilt maken. Dit werkt overigens ook in de fototoestel modus.

Kom je er niet uit?

Bel of chat dan met Nerds. Dan lossen we samen je probleem op.

088 1337 000
Start de chat

Bellen en chatten kan vanaf €1,20 per minuut. Bekijk hier onze tarieven.