Skip to main content

Wat is Microsoft 365 en wat kan het voor mijn onderneming betekenen?

Wat is Microsoft 365 en wat kan het voor mijn onderneming betekenen?

Microsoft 365 is een pakket dat uit verschillende diensten bestaat die organisaties van elk formaat helpt om slimmer en sneller te werken. Het is de beste oplossing voor elke zakelijke gebruiker, omdat het samenwerken en communiceren makkelijker, veiliger en betrouwbaarder maakt. Je kunt bijvoorbeeld bestanden en agenda’s delen, chatten en videobellen. Daarnaast maak je met Microsoft 365 gebruik van het meest betrouwbare en toegankelijke e-mailplatform. Het is niet voor niets dat tweederde van alle ondernemingen al gebruik maakt van Microsoft 365.

Microsoft Office, met Word Excel en Powerpoint, is al jaar en dag de gouden standaard voor bedrijfsapplicaties om teksten, spreadsheets en presentaties te maken. Maar: Microsoft 365 is meer dan Word, Excel en Powerpoint. De Microsoft 365 dienst voor bedrijven bestaat in de kern uit drie veel gebruikte oplossingen voor e-mail, bestandsdeling en samenwerken.

Microsoft Teams voor chatten, bellen en samenwerking

Met Microsoft Teams kun je samenwerken en communiceren met je collega’s, klanten of opdrachtgevers. Je kunt vergaderen en presenteren op afstand, via video of telefoon. De audio- en videoverbinding is altijd optimaal. Ook is het mogelijk om een zakelijke chat op te zetten, waardoor klanten een snel antwoord kunnen krijgen. Ten slotte kun je altijd en overal goedkoop bellen via de zaak. Het is dus ook nog eens goed voor je portemonnee. 

Microsoft Exchange voor e-mail, contactpersonen en agenda’s

Dit is de e-maildienst van Microsoft 365. Het is makkelijk te installeren en te gebruiken op al je apparaten. Hierdoor ben je altijd en overal bereikbaar. Je contacten heb je altijd bij de hand en je agenda is efficiënt te beheren. Bovendien kun je zelf kiezen welk mailprogramma jij wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de app van Microsoft zelf, Outlook. Maar ook andere mailprogramma’s zijn goed te synchroniseren met Microsoft Exchange.

Microsoft OneDrive voor bestandsdeling en back-up’s

Dit is de dienst van Microsoft die bestandsdeling mogelijk maakt. Met OneDrive kun je makkelijk samenwerken, bijvoorbeeld door het delen van bestanden zonder deze te hoeven mailen. Bovendien kun je live samenwerken in een bestand, zodat iedereen tegelijkertijd aan de slag kan. Dit kan met Word, Excel en Powerpoint. Ook ben je nooit meer je bestanden kwijt, omdat er automatische back-ups worden gemaakt.

Microsoft Office voor documenten, spreadsheets en presentaties

Dit behoeft eigenlijk geen introductie. Microsoft Office is een synoniem voor zakelijk werken: op vrijwel elke computer is het wel te vinden. Deze dienst is de basis van Microsoft 365 en de gouden standaard voor tekstverwerking. Met Word kun je bijvoorbeeld documenten opmaken, brieven schrijven en een portfolio creëren. In Excel kun je de meest uiteenlopende zaken regelen, van je financiën tot je klantenbestanden. Ten slotte is het met Powerpoint ontzettend makkelijk om mooie presentaties te maken. 

Microsoft 365 maakt samenwerken en communiceren makkelijk

Microsoft 365 is een stuk makkelijker in gebruik dan andere soortgelijke diensten. Het is namelijk één oplossing die je helpt bij je meest belangrijke bedrijfsprocessen. De onderlinge diensten werken goed met elkaar samen, omdat ze met elkaar geïntegreerd zijn. Hierdoor heb je een snel en goed werkend systeem in plaats van losse diensten die minder goed op elkaar aansluiten. Vaak is het gebruik ook goedkoper voor jou, omdat al je diensten bij elkaar zitten voor een maandelijks bedrag. Hierdoor krijg je dus echt waar voor je geld. Bovendien zit je niet meer vast aan het kantoor, maar kun je met Microsoft 365 vanuit elke locatie werken. Dit maakt jouw bedrijf flexibeler.

Microsoft 365 maakt samenwerken en communiceren veilig

Naast het gemak, is een ander voordeel dat Microsoft 365 veiliger is dan de meeste andere diensten. Het voldoet aan de hoogste beveiligingseisen en de AVG-wetgeving. Al je bestanden, back-up’s en e-mails staan altijd veilig opgeslagen. Bovendien kan de toegang tot alle onderliggende diensten worden geregeld vanuit één omgeving. Je sluit nieuwe medewerkers, freelancers en partners gemakkelijk aan op de diensten van Microsoft 365 en bepaalt zelf waar ze toegang tot krijgen. Hierdoor blijft het beheer overzichtelijk.

Microsoft 365 maakt samenwerken en communiceren betrouwbaar

Tenslotte is het belangrijk dat Microsoft 365 erg betrouwbaar is. Microsoft is een wereldleider op het gebied van digitale diensten, die tweederde van de zakelijke markt bedient. Hierdoor hebben ze verstand van zaken en regelen ze de beste diensten voor jou. Je zult nooit gezeur hebben met mailboxen die niet werken of videogesprekken die wegvallen, want 99.97% van de tijd werkt 365 optimaal.

Nerds regelt jouw Microsoft 365

Wil je een advies op maat krijgen hoe Microsoft 365 van waarde kan zijn voor jouw onderneming? Nerds maakt Microsoft 365 toegankelijk voor elke onderneming. Of je nu als zelfstandige actief bent of toegang wilt regelen voor twintig man. Wij helpen jou bij het opzetten van je digitale omgeving, zodat je er alles uit kunt halen. 

Verhuis gratis naar Microsoft 365

Jouw gepersonaliseerde Microsoft 365 omgeving kan al binnen drie dagen online zijn. Het inrichten van Microsoft 365 doen wij gratis voor Nerds members. We verhuizen je e-mail en als je wilt, kunnen we je ook helpen met het verhuizen van je contacten, agenda’s en bestanden. Bovendien kun je gebruik maken van onze installatiehulp om Microsoft 365 op alle werkplekken goed in te richten. In de tussentijd ben je gewoon nog steeds bereikbaar.

Plan een gratis adviesgesprek in met een van onze adviseurs.

 

Kom je er niet uit?

Bel of chat dan met Nerds. Dan lossen we samen je probleem op.

Bel ons
Start de chat

Bellen en chatten kan vanaf €1,20 per minuut. Bekijk hier onze tarieven.

Bel ons op

088 1337 000

Onze experts brengen gratis je probleem in kaart en geven je een inschatting van hoe we je verder kunnen helpen. Pas als je besluit om verder gebruik te maken van onze diensten betaal je daar onze gebruikelijke tarieven voor.

of

We zijn momenteel helaas gesloten.

Bel me terug op: