De-Nerds.nl logo

AVROTROS kiest voor De Nerds

De Nerds assisteren AVROTROS bij grootschalige upgrade

In de zomer / het najaar van 2015 zijn De Nerds betrokken geweest bij een grootschalige upgrade van honderden werkplekken bij AVROTROS, op zowel hardware- als softwaregebied. AVROTROS Gebouw

Eerst Windows uitfaseren.

Yolanda van Elst, AVROTROS Teamleider ICT: Na de fusie van AVRO en TROS bestond de kantooromgeving uit een mix van Apple en Windows werkstations. Al snel werd het besluit genomen dat Apple de standaard voor de werkplek zou worden. Allereerst zijn alle Windows-machines uitgefaseerd, daarna moest een grote upgrade plaatsvinden van de bestaande Apple-werkplekken. Omdat we dit voor de zomerperiode (en de start van het nieuwe televisieseizoen) afgerond wilden hebben, zochten we naar mogelijkheden om het tempo drastisch op te voeren. Daar waren snel inzetbare Apple experts voor nodig, die hebben we gevonden bij De Nerds.

Een enorme uitdaging.

Michael, één van De Nerds betrokken bij het project: Centraal stond de medewerker van AVROTROS. Deze moest zo min mogelijk hinder ondervinden van de upgrade. Los van het doel om de Macs in besturingsysteem gelijk te te trekken en soms te voorzien van een snelle SSD harde schijf of meer werkgeheugen was het uitermate belangrijk dat alle gebruiker-specifieke instellingen bewaard bleven. In de praktijk betekent dit meer werk maar het was het 100% waard. De upgrade is pas geslaagd als de medewerker zonder problemen zijn werkzaamheden kan hervatten. Elk icoontje in het Dock, de voorkeuren van de muis, de bureaublad-achtergrond en de indeling van de Finder zijn bewaard gebleven na de upgrade. En dat honderden keren!

Werken met De Nerds.

Yolanda: Alle Nerds die bij het project betrokken zijn geweest beschikten over een gedegen Apple kennis en konden direct ingezet worden. Met hun hulp is het project uiteindelijk nog sneller afgerond dan verwacht! Al met al kunnen we bij AVROTROS terugkijken op een succesvol project, dat mede dankzij de inzet van de Nerds heel soepel en snel verlopen is.

Over AVROTROS:

AVROTROS is er voor iedereen. Betrokken bij de maatschappij, informeren, vermaken en verbinden we op toegankelijke wijze vanuit een positieve visie. Onze kernwaarden zijn daarbij richtinggevend: onafhankelijk, positief en verbindend. AVROTROS wil de omroep zijn met het grootste bereik en de hoogste waardering.

Over De Nerds:

De Nerds bieden Apple Support & Consultancy op de manier zoals je het nog nooit had durven dromen. Ze zijn in staat om ook bij de grotere organisaties een toegevoegde waarde te kunnen bieden. Of het nu gaat om werkplekondersteuning, systeembeheer of detachering, neem contact op met De Nerds voor de mogelijkheden.

De Nerds
ontmoeten?

We komen graag naar je toe.
Als je geen goede koffie hebt dan
kun je ook bij ons langskomen.